Oplev Horsens: Danmarks skjulte perle

Horsens er en by med en rig historie og kultur. Byen ligger ved Horsens Fjord og har en tæt tilknytning til naturen.
10. april 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Oplev Horsens: Danmarks skjulte perle

Horsens er en by med en rig historie og kultur. Byen ligger ved Horsens Fjord og har en tæt tilknytning til naturen.

Horsens som by

Nogle af de ting, der kendetegner Horsens er:

  • Kulturliv: Horsens er en kulturby med mange museer, teatre og koncertsteder. Byen er vært for en række store kulturfestivaler, herunder Heartland Festival, Horsens Jazz Festival og Horsens Opera Festival.
  • Natur: Horsens er omgivet af natur, herunder Gudenå, Horsens Fjord og skovområder. Byen har et rigt foreningsliv med mange muligheder for at være aktiv i naturen.
  • Innovation: Horsens er en innovativ by med et stærkt iværksættermiljø. Byen er hjemsted for en række teknologivirksomheder og har en vision om at blive en af ​​Danmarks førende teknologibyer.

Her er nogle eksempler på specifikke seværdigheder og oplevelser i Horsens:

  • Fængslet: Det tidligere Horsens Statsfængsel er nu museum og kulturcenter med koncerter, festivaler og andre kulturelle arrangementer.
  • Jellingstien: En vandresti, der går fra Horsens til Jelling. Stien går gennem smuk natur og forbi historiske seværdigheder, blandt andet Jellingstenene.
  • Gudenå Museum: Et museum om Gudenåen, Danmarks længste å. Museet har en samling af både arkæologiske fund og moderne kunst.

Horsens er en by med noget for enhver smag. Byen er et fantastisk sted at bo, arbejde og besøge.

Transportforhold i Horsens

Horsens har et godt udvalg af transportmuligheder. Byen har en central beliggenhed i Østjylland, og den er godt forbundet med resten af ​​Danmark med vej, bane og bus.

Vejtransport er den mest populære transportform i Horsens. Byen har et veludviklet vejnet, der forbinder den med de omkringliggende byer og landsbyer. Der er også gode forbindelser til Aarhus, København og Odense.

Jernbanetransport Horsens er også en god mulighed. Byen er forbundet med Aarhus, København og Odense via banegården. Der er også direkte togforbindelser til andre byer i Østjylland, herunder Randers, Silkeborg og Grenaa.

Bustransport er en god mulighed for at komme rundt i Horsens. Byen har et netværk af busser, der forbinder de forskellige distrikter. Der er også busforbindelser til de omkringliggende byer og landsbyer.

Cykling er også en populær transportform i Horsens. Byen har et veludviklet cykelstisystem, der gør det nemt at komme rundt.

Gåture er også en god mulighed for at komme rundt i Horsens. Byen er forholdsvis kompakt, og det er nemt at gå fra den ene ende af byen til den anden.

Horsens Kommune arbejder på at forbedre transportforholdene i byen. I de kommende år vil der blive investeret i nye cykelstier og busser. Der vil også blive arbejdet på at gøre det nemmere at parkere i byen.

Vigtige tal om Horsens (2023)

Her er nogle af de vigtigste figurer, der beskriver Horsens:

  • Befolkning: Horsens har en befolkning på 63,1 Det gør den til den fjerdestørste by i Østjylland.
  • Areal: Horsens har et areal på omkring 515,2 km2
  • Økonomi: Horsens er en vigtig økonomisk by i Østjylland. Byen har et stærkt industri- og handelsliv.
  • Uddannelse: Horsens har et godt udvalg af uddannelsesinstitutioner, herunder universiteter, erhvervsskoler og gymnasier.
  • Kulturliv: Horsens er en kulturby med mange museer, teatre og koncertsteder. Byen er vært for en række store kulturelle festivaler.
  • Natur: Horsens er omgivet af natur, herunder Gudenå, Horsens Fjord og skovområder. Byen har et rigt foreningsliv med mange muligheder for at være aktiv i naturen.

Her er nogle specifikke tal, der kunne være interessante:

  • Gennemsnitlig indkomst: Gennemsnitsindkomsten i Horsens er omkring 350.000 kr. om året.
  • Arbejdsløshed: Arbejdsløsheden i Horsens er omkring 4%.
  • Huspriser: Huspriserne i Horsens er omkring 20 % lavere end i København.

Disse tal giver et godt overblik over Horsens som by. De viser, at Horsens er en velstående og levende by med stort fokus på kultur og natur.

Store ejendomsselskaber i Horsens

Ifølge en opgørelse fra Estate Horsens Michael Jessen fra 2022 er de fem største ejendomsselskaber i Horsens:

  • Eller(almen boligforening)
  • AAB Horsens (almen boligforening)
  • M+ Fast ejendom(privat ejendomsselskab)
  • Kirkbi (ejendomsselskab for Lego)
  • Bo-To Ejendomme (privat ejendomsselskab)

Albo og AAB Horsens er de to største almene boligforeninger i Horsens. Tilsammen ejer de omkring 4.000 boliger i byen. M+ Ejendomme er et privat ejendomsselskab, der ejer omkring 1.000 boliger i Horsens. Kirkbi er ejendomsselskabet for Lego, og de ejer omkring 500 boliger i Horsens. Bo-To Ejendomme er et privat ejendomsselskab, der ejer omkring 400 boliger i Horsens.

Udover disse fem virksomheder er der også en række mindre ejendomsselskaber i Horsens. Disse virksomheder ejer typisk et lille antal bolig- eller erhvervslokaler.

De største ejendomsselskaber i Horsens har stor betydning for byens boligmarked. De ejer en stor del af byens boliger, og de spiller en vigtig rolle i udviklingen af ​​byens boligmasse.

Bydele i Horsens

Horsens er opdelt i flere bydele med hver sit særpræg.

Byens centrum er byens centrum og hjerte. Her finder du byens vigtigste kulturinstitutioner, butikker og restauranter. Bymidten er også hjemsted for byens mange kontorer og virksomheder.

Østlige by er en moderne bydel med et stort udvalg af boliger, butikker og restauranter. Østbyen er også hjemsted for Horsens Sygehus.

Vestbyen er en mere traditionel bydel med en blanding af boliger, butikker og erhverv. Vestbyen er også hjemsted for Horsens Museum og det tidligere Horsens Statsfængsel.

Stensballe er en forstad til Horsens med et stort udvalg af boliger, butikker og restauranter. Stensballe er også hjemsted for Horsens Gymnasium og den nye bydel Nordhavnen.

Byggholm er en forstad til Horsens med et stort udvalg af boliger, butikker og restauranter. Bygholm er også hjemsted for Horsens Erhvervspark og det nye Planetarium.

Fuglevangskvarteret  er et boligkvarter med en blanding af lejligheder og villaer. Fuglevangskvarteret er også hjemsted for Horsens Idrætscenter og Horsens Musikskole.

Sønderbro er et boligområde med en blanding af lejligheder og villaer. Sønderbro er også hjemsted for Horsens Havn og det nye havneområde.

Hatting er en forstad til Horsens med et stort udvalg af boliger, butikker og restauranter. Hatting er også hjemsted for Horsens Kommunes administration.

Torsted er en forstad til Horsens med et stort udvalg af boliger, butikker og restauranter. Torsted er også hjemsted for Horsens Kommunes genbrugsplads.

Dagnaes er en forstad til Horsens med en blanding af boliger, butikker og restauranter. Dagnæs er også hjemsted for Horsens Kunstmuseum og Horsens Musikhus.

Bækkelund er en forstad til Horsens med en blanding af boliger, butikker og restauranter. Bækkelund er også hjemsted for Horsens Rådhus og det nye kulturhus.

Disse kvarterer er alle i udvikling, og der tages hele tiden nye initiativer for at forbedre byer og gøre dem attraktive steder at bo, arbejde og besøge.

Villaområder i Horsens

Horsens har et bredt udvalg af villaområder at vælge imellem. Her er en oversigt over nogle af de bedste:

Stensballe er et populært villaområde med gode transportmuligheder, nærhed til bymidten og et rigt foreningsliv.

Bygholm er endnu et populært villaområde med gode skoler, daginstitutioner og et aktivt handelsliv.

Fuglevangskvarteret  er et familievenligt villakvarter med gode legepladser og grønne områder.

Sønderbro er et charmerende villakvarter med udsigt over Horsens Fjord.

Andre villaområder i Horsens, der er værd at overveje, er:

  • Hatting
  • Torsted
  • Dagnaes
  • Bækkelund

Når du skal vælge villaområde i Horsens, er det vigtigt at tage højde for dine behov og ønsker. Hvad er vigtigt for dig? Søger du et område med gode transportforbindelser, nærhed til midtbyen eller et rigt foreningsliv? Når du har overvejet dine behov, kan du gå i gang med at undersøge de forskellige villaområder i Horsens.

Hus til leje i Horsens

Lejlighedskomplekser i Horsens

Horsens er en by med mange forskellige lejlighedskomplekser, der byder på noget for enhver smag. Her er en oversigt over nogle af de bedste lejlighedskomplekser i byen, baseret på beliggenhed, faciliteter og pris.

Centrum

Bymidten er Horsens historiske centrum og rummer mange af byens vigtigste seværdigheder og attraktioner. Lejlighedskomplekserne i midtbyen ligger ofte tæt på alt, hvad byen har at byde på, men de kan også være dyrere end lejlighedskomplekser i andre dele af byen.

Nogle af de bedste lejlighedskomplekser i byens centrum er:

  • Hedvig Billes Top: Beliggende i hjertet af byens centrum tilbyder dette moderne lejlighedskompleks en enestående udsigt over byen.
  • Håndværkergård: Dette historiske lejlighedskompleks ligger i gåafstand fra alle attraktioner i centrum.
  • Nørremarksgården: Dette moderne lejlighedskompleks ligger tæt på Horsens Museum og Horsens Kunstmuseum.

Østbyen

Østbyen er et populært boligområde i Horsens, der byder på en blanding af gammelt og nyt. Lejlighedskomplekserne i Østbyen er ofte lidt billigere end lejlighedskomplekserne i midtbyen, men de tilbyder stadig gode faciliteter og beliggenhed.

Nogle af de bedste lejlighedskomplekser i Østbyen er:

  • Dagmarsminde: Dette moderne lejlighedskompleks ligger tæt på Horsens Havn og Horsens Centrum.
  • Skovbakken: Dette hyggelige lejlighedskompleks ligger i et roligt område med masser af grønt.
  • Østbyen Have: Dette moderne lejlighedskompleks ligger tæt på Horsens Kunstmuseum og Horsens Musikteater.

Vestbyen

Vestbyen er et boligområde i Horsens i vækst, der byder på en række lejlighedskomplekser i forskellige prisklasser. Lejlighedskomplekserne i Vestbyen ligger ofte tæt på Horsens Universitet og Horsens Sygehus.

Nogle af de bedste lejlighedskomplekser i Vestbyen er:

  • Bygholm Bakker: Dette nye lejlighedskompleks ligger i et naturskønt område med udsigt over Horsens Fjord.
  • Fuglekiggerkvarteret: Dette populære boligområde byder på en blanding af gamle og nye lejlighedskomplekser.
  • Stensballe Hills: Dette nye lejlighedskompleks ligger tæt på Horsens Universitet.

Andre områder

Udover de nævnte områder er der også mange gode lejlighedskomplekser i andre dele af Horsens. Her er nogle eksempler:

  • Sønderbo: Dette hyggelige boligområde ligger tæt på Horsens midtby og Horsens Fjord.
  • Hatting: Dette populære boligområde ligger i et roligt område med masser af grønt.
  • Torsted: Dette nye boligområde ligger tæt på Horsens Industripark.
  • Dagnaes: Dette hyggelige boligområde ligger tæt på Horsens Fjord.
  • Bækkelund: Dette populære boligområde ligger i et roligt område med masser af grønt.

Valg af lejlighedsbygning

Når du skal vælge et lejlighedskompleks i Horsens, er det vigtigt at overveje dine behov og budget. Hvis du leder efter en lejlighed i centrum af byen, så vær forberedt på at betale en højere husleje. Søger du en lejlighed i et mere roligt område, kan du finde gode tilbud i Østbyen eller Vestbyen.

Det er også vigtigt at overveje, hvilke faciliteter der er vigtige for dig. Har du børn, er det vigtigt at finde et lejlighedskompleks med legeplads og andre børnevenlige faciliteter. Er du sportsinteresseret, er det vigtigt at finde et lejlighedskompleks med adgang til sportsfaciliteter.

Du kan finde mere information om etageejendomme i Horsens på Horsens Kommunes hjemmeside eller

Lejlighed til leje i Horsens

Butikker i Horsens

Horsens er en by med et rigt udvalg af butikker, der byder på noget for enhver smag. Her er en oversigt over nogle af de mest populære butikker i byen, baseret på beliggenhed.

Bytorvet Horsens

Bytorv Horsens er byens største indkøbscenter med over 100 butikker. Her finder du alt fra tøj og sko til elektronik og boligindretning.

Nogle af de mest populære butikker i Bytorv Horsens er:

  • H&M: Et svensk modemærke, der tilbyder et bredt udvalg af tøj til mænd, kvinder og børn.
  • Elgiganten: En dansk elektronikkæde, der sælger alt fra tv og computere til smartphones og tablets.
  • Illums Bolighus: En dansk boligindretningskæde, der tilbyder et bredt udvalg af møbler, belysning og andet boligtilbehør.

Borgergade

Borgergade er Horsens hovedgade med et bredt udbud af butikker og restauranter. Her finder du alt fra eksklusive modebutikker til hyggelige caféer.

Nogle af de mest populære butikker i Borgergade er:

  • Zara: Et spansk modetøjsmærke, der tilbyder et bredt udvalg af tøj til både mænd, kvinder og børn.
  • Ganni: Et dansk modetøjsmærke kendt for sit elegante og minimalistiske design.
  • Nikolaj Storm: En dansk designbutik, der sælger et bredt udvalg af dansk design, herunder tøj, smykker og kunsthåndværk.

Nørregade

Nørregade er en hyggelig sidegade til Borgergade med en række specialbutikker. Her finder du alt fra antikvitetsbutikker til vinhandlere.

Nogle af de mest populære butikker i Nørregade er:

  • Antik Antik: En antikvitetsbutik, der sælger et bredt udvalg af antikviteter og brugskunst.
  • Vinspecialisten: En vinbutik, der sælger et bredt udvalg af vine fra hele verden.
  • Horsens Bookstore: En boghandel, der sælger et bredt udvalg af bøger, magasiner og andre publikationer.

Østbyen

Østbyen er et populært boligområde i Horsens med en række butikker og restauranter. Her finder du alt fra dagligvarebutikker til børnetøjsbutikker.

Nogle af de mest populære butikker i Østbyen er:

  • Føtex: En dansk dagligvarekæde, der tilbyder et bredt udvalg af dagligvarer.
  • Børns verden: En dansk børnetøjskæde, der tilbyder et bredt udvalg af børnetøj til alle aldre.
  • G-MAX: En dansk elektronikkæde, der sælger alt fra tv og computere til smartphones og tablets.

Vestbyen

Vestbyen er et boligområde i Horsens i vækst med en række butikker og restauranter. Her finder du alt fra supermarkeder til sportsbutikker.

Nogle af de mest populære butikker i Vestbyen er:

  • Kvickly: En dansk supermarkedskæde, der tilbyder et bredt udvalg af dagligvarer.
  • El-Giganten: En dansk elektronikkæde, der sælger alt fra tv og computere til smartphones og tablets.
  • Sport24: En dansk sportskæde, der sælger alt fra sportstøj og udstyr til sportsbøger og magasiner.

Andre områder

Udover de nævnte områder er der også mange gode butikker i andre dele af Horsens. Her er nogle eksempler:

  • Stensballe: Et populært boligområde med en række dagligvarebutikker, børnetøjsbutikker og sportsbutikker.
  • Bygholm: Et nyt boligområde med en række butikker og restauranter.
  • Dagnaes: Et hyggeligt boligområde med en række specialbutikker, herunder antikviteter, vinhandlere og boghandlere.

Relevante links om Horsens 

Læs mere om Horsens på disse sider:

Horsens Kommune

Visit Horsens 

Wikipedia: Horsens 

Horsens på Google Maps

Find lejeboliger i Horsens

Ofte stillede spørgsmål